Rode bonen

Lekkere koffie begint bij de boon. Zoals iedere koffieboer weet zitten de lekkerste bonen in rijpe, rode koffiebessen. Om die te selecteren moet je wel even je best doen en met de hand plukken. Grote plantages vinden dat te ingewikkeld. Met machines worden alle bessen van de struiken getrokken, waardoor ook onrijpe bonen in de koffie terecht komen. En dat is zonde van de smaak. Daarom is onze koffie 100% handgepluk. Want echt lekkere koffie maak je van handgeplukte bonen. Rode bonen.

Handpicked en slow roast

Goede ideeën bedenken heeft tijd nodig, net als het creëren van de perfecte koffie.

Nadat de koffiebonen zijn geplukt, worden ze gebrand in onze eigen branderij in Almelo. De lengte van het brandproces beïnvloedt de smaak, geur, kleur en het vochtgehalte. Daarom branden we volgens het slow roast principe. We geven onze koffiebonen minimaal 14 minuten de tijd om de perfecte smaak te realiseren.

Redbeans impact

Natuurlijk willen we je nog heel lang van Redbeans koffie laten genieten.

Om die reden maken we onze koffie zo duurzaam mogelijk; met respect voor mens, natuur en omgeving. Al onze bonen zijn duurzaam ingekocht, maar daar stopt het niet. Ons beleid draait om duurzaam inkopen bij de bron, reduceren van energieverbruik en afval en zo veel mogelijk circulair werken.

Al onze koffiesoorten zijn voorzien van een of meerdere duurzaamheidscertificaten: Biologisch, Fairtrade of UTZ. 

Herkomst
van onze koffie

Bij Redbeans hebben wij verschillende melanges, allemaal met een eigen verhaal. Voor iedere soort gebruiken we koffiebonen uit verschillende landen. De smaak van de koffie wordt voor een groot deel bepaald door de condities en de regio waarin de koffiestruik groeit. Iedere regio heeft unieke eigenschappen, waaronder de temperatuur van de bodem, de hoogte van de koffieplantage en de hoeveelheid regen en zon – die factoren bepalen uiteindelijk de smaak.

  • Ethiopië
  • Brazillië
  • Peru
  • India
  • Mexico
  • Honduras
  • Ugunda
  • Bolivia

De Redbeans
Beanmachine zelf ervaren?

Direct contact opnemen Vul hieronder je gegevens in