Rode bonen

Lekkere koffie begint bij de boon. Zoals iedere koffieboer weet zitten de lekkerste bonen in rijpe, rode koffiebessen. Om die te selecteren moet je wel even je best doen en met de hand plukken. Grote plantages vinden dat te ingewikkeld. Met machines worden alle bessen van de struiken getrokken, waardoor ook onrijpe bonen in de koffie terecht komen. En dat is zonde van de smaak. Daarom is onze koffie 100% handgeplukt. Want echt lekkere koffie maak je van handgeplukte bonen. Rode bonen.

Handpicked en slow roast

Wij kiezen voor tijdverlies en smaakwinst.

We branden onze espresso lekker langzaam. Slow roast noemen we dat. Wel zo’n 12 minuten om hun unieke en delicate smaken tot hun recht te laten komen. Door het branden krijgt de boon zijn typische bruine kleur en neemt de omvang met ongeveer de helft toe. Eenmaal gebrand worden ze afgekoeld met koude lucht en eventueel gemalen.

Redbeans impact

Natuurlijk willen we je nog heel lang van Redbeans koffie laten genieten.

Om die reden maken we onze koffie zo duurzaam mogelijk; met respect voor mens, natuur en omgeving. Al onze bonen zijn duurzaam ingekocht, maar daar stopt het niet. Ons beleid draait om duurzaam inkopen bij de bron, reduceren van energieverbruik en afval en zo veel mogelijk circulair werken.

Al onze koffiesoorten zijn voorzien van een of meerdere duurzaamheidscertificaten: Biologisch, Fairtrade of UTZ. 

Herkomst van onze koffie

Bij Redbeans hebben wij verschillende melanges, allemaal met een eigen verhaal. Voor iedere soort gebruiken we koffiebonen uit verschillende landen. De smaak van de koffie wordt voor een groot deel bepaald door de condities en de regio waarin de koffiestruik groeit. Iedere regio heeft unieke eigenschappen, waaronder de temperatuur van de bodem, de hoogte van de koffieplantage en de hoeveelheid regen en zon – die factoren bepalen uiteindelijk de smaak.

Bij Redbeans hebben wij verschillende melanges, allemaal met een eigen verhaal. Voor iedere soort gebruiken we koffiebonen uit verschillende landen. De smaak van de koffie wordt voor een groot...

Lees meer
  • Ethiopië
  • Brazillië
  • Peru
  • India
  • Mexico
  • Honduras
  • Ugunda
  • Bolivia

De Redbeans
Beanmachine zelf ervaren?

Direct contact opnemen Vul hieronder je gegevens in