De beste bonen vind je in rijpe rode koffiebessen.

100% handgeplukt

Lekkere koffie begint bij de boon. Zoals iedere koffieboer weet, zitten de lekkerste bonen in rijpe, rode koffiebessen.

100% handgeplukt 100% handgeplukt

Herkomst van onze koffie

Bij Redbeans hebben wij verschillende melanges, allemaal met een eigen verhaal. Voor iedere soort gebruiken we koffiebonen uit verschillende landen. De smaak van de koffie wordt voor een groot deel bepaald door de condities en de regio waarin de koffiestruik groeit. Iedere regio heeft unieke eigenschappen, waaronder de temperatuur van de bodem, de hoogte van de koffieplantage en de hoeveelheid regen en zon – die factoren bepalen uiteindelijk de smaak.

Bij Redbeans hebben wij verschillende melanges, allemaal met een eigen verhaal. Voor iedere soort gebruiken we koffiebonen uit verschillende landen. De smaak van de koffie wordt voor een groot...

Lees meer
  • Ethiopië
  • Brazillië
  • Peru
  • India
  • Mexico
  • Honduras
  • Uganda
  • Bolivia

Cupping

Koffie is een natuurlijk product. Daarom kunnen de eigenschappen van de koffiebonen van tijd tot tijd verschillen. Om de kwaliteit van de koffie te testen en te bewaken ‘cuppen’ we constant monsters.

Elke koffie wordt getest op zuurgehalte, smaak en body. Kleine hoeveelheden worden gebrand en gemalen. ‘Cupping’ is een kunst onder professionele koffiebranders en lijkt erg veel op wat professionele wijnproevers doen.

Koffie is een natuurlijk product. Daarom kunnen de eigenschappen van de koffiebonen van tijd tot tijd verschillen. Om de kwaliteit van de koffie te te...

Lees meer

Melangeren

Slow roast

We branden onze espresso lekker langzaam. Slow roast noemen we dat. Wel zo’n 14 minuten om hun unieke en delicate smaken tot hun recht te laten komen.

Aantal minuten
Slow roast

Espresso,
en alleen espresso

Slow roast

De Redbeans
Beanmachine zelf ervaren?

Direct contact opnemen Vul hieronder je gegevens in